Glavobol pod arkadami ali iz dežja pod kap
Turistična kmetija Arkade Cigoj|★★★★★

Deževna referendumska sobota. Namesto na volišče smo raje zavili v kmečki turizem pod Arkadami v Črničah. Predjed nas je po enem tiru peljala do nebes. Glavna jed nas je nazaj prizemljila, za sladico je bila glava že prepolna. Zraven je sedela ekipa Italijanov, ki se že rodijo z izvirnim grehom povečanih glasilk. Tudi nekadilci smo se zato med hodi nadihali sveže tišine na dežju.

Po odlični predjedi, pozabljivi goveji, dobri bučni in gobovi juhi, ki tisti od naše none ne pride blizu, smo siti in sitni čakali glavno jed. Zajec z malce prižgano polento je suh plaval v tipični kmečko-turistični omaki, tagliata (sicer brez lepe škorijce) ni razočarala, goveja lička s špinačo pa so bila zadetek kosila.

Domače odprto vino je pašalo zraven ampak je po karakterju sramežljivo, zato ga ne bi izpostavljali. Domač pelinkovec pa po drugi strani dobro konkurira sladkemu zeliščnemu šnopcu pri razkuževanju požiralnika.

Kelnarca se nam je opravičila za hrup in častila pijačo.
Drugič bi sicer raje jedli v slovenski tišini.

Trihodni meni stane okrog 20eur na osebo. Za glavno jed je povprečno treba odšteti 15eur. Potem pa s polnim trebuhom še volit!

Turistična kmetija Arkade Cigoj, 24. 9. 2017
  • Ocena
2

Na kratko

Turistične kmetije na Primorskem so nam nujno zlo. Ampak, če že moramo sestričnino obhajilo praznovati na tradicionalen način je Gostilna pod Arkadami dobra izbira. Če seveda istočasno Chiara iz stare Gorice ne praznuje tretje svečke. Najej se predjedi, preskoči juho in za glavno jed pričakuj korektno pripravljeno meso ter malo prevelike porcije.

Dobro:

  • Panceta, špeh (s samo ta zdravim holesterolom) in pršut.
  • Nasmeh so izvabila goveja lička.

Ne tako dobro:

  • Goveja in gobova juha sta razočarali.
  • Zajec s polento bi bil lahko bolj poskočen.

Jedli:
Matej in Metka